Како жените се заштитуваат од насилство на јавните простори?

За потребите на промоцијата на „Реагирај!“ на страниците на Теа Модерна, нашата дизајнерка Ана Ристеска ги претстави податоците од анкетата која ја спреведе Реактор во Скопје на 780 испитанички во вид на инфографик.

Под инфографикот е и налепницата која можеби сте ја забележале низ улиците на Скопje; да ве потсети дека треба да РЕАГИРАТЕ.